You are currently viewing Daniel Blaga: Județul Dâmbovița ajunsese ținta glumelor din cauza unei decizii BEC, de acum 2 ani

Daniel Blaga: Județul Dâmbovița ajunsese ținta glumelor din cauza unei decizii BEC, de acum 2 ani

Legea „fără penali pe buletinul de vot” a fost promulgată de președinte, la 4 ani de la demararea strângerii de semnături. De acum, persoanele condamnate definitiv la închisoare pentru infracțiuni săvârșite cu intenție nu mai pot candida pentru nicio funcție politică, fie că vorbim de primar, consilieri locali sau parlamentari. Deputatul USR, Daniel Blaga, spune că așa va scăpa, poate și județul Dâmbovița de stigmatul aplicat de BEC, care a interzis, acum 2 ani, în campania electorală utilizarea sloganului devenit între timp lege.

Peste 1.000.000 de români au semnat, cu câțiva ani în urmă deja, proiectul USR „Fără Penali în Funcții publice”. În Dâmbovița, vechea clasă politică nu l-a privit cu ochi buni, motivându-l drept „discriminatoriu”, motiv pentru care a reușit să ne interzică, în cadrul campaniei pentru alegerile parlamentare, să folosim acest slogan. A fost o decizie fără precedent atunci și o dovadă în plus a faptului că trebuie să luptăm pentru a transforma ceea ce părea (și este) pura normalitate într-o realitate.

Azi, după enorm de multă muncă, proiectul USR, al cărui coinițiatoare este deputata Diana Stoica, a fost promulgat. Persoanele condamnate penal NU mai pot candida la primărie și în parlament. O victorie pentru o țară mai curată și mai puțin coruptă. O victorie pentru cei peste 1.000.000 de semnatari. O victorie pentru Dâmbovița, județul care ajunsese ținta glumelor din cauza deciziei BEC de acum 2 ani de zile. O victorie pentru România. Da, a durat mult, mult mai mult decât ar fi trebuit, pentru că piedicile au fost într-atât de mari. Am arătat însă că se poate și că vocea românilor e una extrem de puternică, ce trebuie auzită și respectată”, subliniază Blaga, într-o postare de pe pagina sa de socializare.

AUTOR: F.S.