You are currently viewing Ciucă: Familiile cu trei copii, bisericile și serviciile de utilități vor beneficia de prețuri compensate la energie

Ciucă: Familiile cu trei copii, bisericile și serviciile de utilități vor beneficia de prețuri compensate la energie

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, că susţine ca mai multe categorii, printre care familiile cu mai mult de trei copii, bisericile şi serviciile publice, să beneficieze de preţ compensat la energie, menţionând că sunt pregătite amendamente în acest sens la ordonanţa pe energie aflată în dezbaterea Parlamentului.

El a spus că aceste amendamente urmează să fie discutate.

Referitor la problema plăţii facturilor pe baza consumului de anul trecut, premierul a spus:

,,Este foarte limpede că tot ceea ce am discutat şi am stabilit prin ordonanţă, ultima ordonanţă se va aplica. Este o ordonanţă pe care am gândit-o astfel încât să venim în sprijinul românilor şi a economiei, iar chestiunile care mai erau de amendat în Parlament sunt cele prin care vom regla acele chestiuni cu serviciile publice, astfel încât să poată să beneficieze de preţul stabilit de un leu.(…) Familiile monoparentale sau cele care au mai mult de trei copii, bisericile, societăţile de apă canal, cele care asigură utilităţile publice. Acestea sunt (categoriile care vor beneficia de preţ plafonat la energie – n.r.). Nu am discutat despre aeroporturi”, a afirmat Ciucă, la Parlament.