You are currently viewing Petre Daea va participa la reuniunea Consiliului Agricultură şi Pescuit, de la Bruxelles

Petre Daea va participa la reuniunea Consiliului Agricultură şi Pescuit, de la Bruxelles

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, va participa, luni, la reuniunea Consiliului Agricultură şi Pescuit (AGRIFISH), care va avea loc la Bruxelles, informează duminică un comunicat al ministerului de resort.

Pe ordinea de zi a şedinţei se vor regăsi aspecte importante pentru sectorul agricol românesc: noua strategie a Uniunii Europene pentru păduri pentru 2030, aspecte agricole privind refacerea naturii, îngrăşămintele şi securitatea alimentară, tranziţia energetică a pescuitului şi acvaculturii.

Potrivit MADR, miniştrii vor discuta despre progresele înregistrate în punerea în aplicare a noii strategii a UE pentru păduri pentru 2030 şi vor desfăşura un schimb de opinii cu privire la acţiunile întreprinse la nivelul UE şi la nivel naţional.

De asemenea, în cadrul reuniunii, se va desfăşura un schimb de opinii cu privire la recenta comunicare a Comisiei privind îngrăşămintele, publicată la 9 noiembrie 2022.

Delegaţia spaniolă îi va informa pe miniştri despre necesitatea de a asigura disponibilitatea şi accesibilitatea financiară a îngrăşămintelor, ca bază pentru securitatea alimentară. Comisia le va comunica miniştrilor un plan de acţiune concret pentru promovarea tranziţiei energetice a sectoarelor pescuitului şi acvaculturii. Totodată, oficialii europeni vor primi informaţii din partea Comisiei cu privire la rezultatele Conferinţei UE privind bioeconomia, care a avut loc în perioada 6-7 octombrie 2022 la Bruxelles”, se precizează în comunicat, potrivit Agerpres.

Editor: I.F.A.