You are currently viewing Două plicuri suspecte au ajuns în această dimineață la Ambasada Ucrainei din București

Două plicuri suspecte au ajuns în această dimineață la Ambasada Ucrainei din București

Poliția din capitală a fost sesizată marți dimineață că la Ambasada Ucrainei de la București au fost primite două plicuri suspecte.

Echipele SRI s-au deplasat la Ambasada Ucrainei astăzi, în urma unui apel 112, prin care s a precizat ca au fost primite mai multe plicuri suspecte. Pirotehniștii au demarat procedura standard, pentru investigarea acestora. În urma controlului pirotehnic se va stabili dacă va fi nevoie ca acestea sa fie ridicate și transportate în siguranță”, transmite SRI.

Poliția Capitalei a explicat că apelul la 112 a fost transmis în jurul orei 11, fiind vorba despre două plicuri cu conținut suspect. De asemenea, traficul în zonă a fost restricționat temporar.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a fost informat cu privire la această situație. Instituțiile românești abilitate au intervenit rapid pentru securizarea perimetrului și ridicarea corespondenței menționate.

Ambasada Ucrainei a transmis mulțumiri pentru reacția rapidă și eficientă a autorităților competente. MAE consideră absolut inacceptabilă și intolerabilă orice formă de amenințare teroristă și condamnă cu toată fermitatea orice acțiune de intimidare a unei misiuni diplomatice”, transmit reprezentanții MAE.

În jurul orei 12:30, intervenția echipelor SRI s-a finalizat. Plicurile au fost ridicate, și transmise mai departe, pentru a fi analizate.

Astăzi s-au adăugat Ambasada noastră în România şi Ambasada Ucrainei în Danemarca. Tuturor celor care continuă să trimită aceste colete şi să terorizeze ambasadele noastre, vă rugăm să vă relaxaţi şi să nu vă mai pierdeţi timpul şi banii pe timbre poştale. Nu veţi realiza nimic prin aceasta„, a transmis și ministrul ucrainean de Externe, făcând referire la campania de intimidare desfășurată în ultimele zile.

Editor: I.F.A.