You are currently viewing Dragoș Popescu, senator: Mai așteptăm la poarta Schengen (…) Un eșec diplomatic și al celor care în ultimii ani au atacat statul de drept

Dragoș Popescu, senator: Mai așteptăm la poarta Schengen (…) Un eșec diplomatic și al celor care în ultimii ani au atacat statul de drept

România, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani, nu intră în spațiul european de liberă circulație nici de această dată, deși, astăzi, a avut sprijinul a 26 de state membre ale UE. Austria a reușit să blocheze decizia favorabilă în Consiliul JAI, pentru aderarea la Schengen fiind necesară unanimitate. Olanda i s-a alăturat, în condițiile în care se opune aderării Bulgariei, iar votul a fost dat „la pachet cu România”. Un eșec diplomatic, este de părere senatorul dâmbovițean, Dragoș Popescu, dar și al celor care, sub diverse forme au tot atacat sau subminat statul de drept.

Mai așteptăm la poarta Schengen.
Românii merită un loc în marea familie europeană.
Merităm locul nostru în Schengen!
România merită conducători care să o respecte, competenți, integri și eficienți, buni diplomați și negociatori (…) Pentru Schengen s-a mobilizat în ultima perioadă o mare parte a clasei politice din România dar eșecul trebuie asumat de către Guvern și Președinție. Un eșec diplomatic și al celor care în ultimii ani au atacat, sub o formă sau alta, statul de drept.
Un eșec al celor care s-au mobilizat pe ultima sută de metri și care nu au înțeles că trebuie depuse eforturi constante și consistente.
Este nevoie de miniștri competenți și eficienți, integri și onești, de oameni politici și de stat abili, curajoși și iubitori de țară, care să apere în mod real interesele și drepturile cetățenilor români.
Austria s-a opus aderării noastre într-un joc dur care nu ține cont de criterii, ci mai mult de rațiuni politice. Guvernul austriac condus de colegii PNL-ului din Parlamentul European nu a fost convins să se răzgândească. Migrația a fost un paravan tehnic din spatele vetoului politic al Austriei. Dacă migrația este adevărata problemă atunci ar trebui găsite soluții tehnice și politice.
Acum ar trebui identificate altfel de soluții la nivel european pentru a contesta decizia nejustificată a Austriei. REPER va căuta aceste soluții. Se poate negocia în viitor cu pricepere și inteligență, ferm și credibil.
Urmează Consiliul European care se va întruni săptămâna viitoare”, precizează senatorul Dragoș Popescu.

AUTOR: F.S.