You are currently viewing Experiență inedită pentru 5 studenți dâmbovițeni. Pentru o zi au fost deținuți, în Penitenciarul Găești

Experiență inedită pentru 5 studenți dâmbovițeni. Pentru o zi au fost deținuți, în Penitenciarul Găești

Penitenciarul Găești, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Universitatea „Valahia” din Târgoviște, a găzduit, ieri, acțiunea „O zi în penitenciar”. Fără telefon mobil, fără a avea contact cu lumea exterioară, privați de libertate, cinci studenți dâmbovițeni au experimentat lumea celor aflați în executarea unor pedepse privative de libertate, o lume în care nimeni nu își dorește să ajungă, dar pentru care ei s-au oferit voluntari, timp de o zi.

„Impactul emoțional pentru aceștia a început încă de dimineață, când au fost legitimați, încătușați și „ridicați” de pe stradă, în vederea depunerii la Penitenciar. Ulterior, la sediul unității penitenciare, a avut loc verificarea legalităţii documentelor, prelevarea de amprente, fotografierea, percheziţia și preluarea obiectelor interzise, aflate asupra acestora.

Astfel, cei cinci tineri, au încercat, direct, cu acordul lor, o zi de detenţie ce a cuprins transport cu mijloc auto specific, întocmirea dosarului individual, vizita medicală sumară, anunţarea telefonică a familiei, repartizarea pe camere de deținere, masa de prânz, plimbare, precum și o activitate educativă”, transmite Penitenciarul Găești.

În încheierea acțiunii, inspectorul de poliție penitenciară, Alexandru BIDILĂ, director adjunct Reintegrare Socială al Penitenciarului Găești, a vorbit atât despre rolul penitenciarului în cadrul comunității și despre importanța alegerilor pe care le facem la un moment dat în viață, în vederea asumării greșelilor. La finalul acţiunii, studenții au avut prilejul de a-şi exprima trăirile avute de-a lungul zilei, în cadrul unei activităţi de grup, moderată de echipa de proiect.

Pe 6 decembrie, Penitenciarul Găești a aniversat un deceniu de activitate.

AUTOR: F.S.