You are currently viewing IT’S THE SPIRIT IN THE HEART  THAT PUTS CHRISTMAS IN THE AIR – ALEXANDRA MARINESCU

IT’S THE SPIRIT IN THE HEART THAT PUTS CHRISTMAS IN THE AIR – ALEXANDRA MARINESCU

Sărbătorile de iarnă reprezintă pentru mine, fără îndoială, cea mai frumoasă perioadă din an. Magia cade greu pe umerii orașelor frumos împodobite, fiecare stăduță pâlpâie speranță, iar noi suntem, pe rând, învăluiți de vraja acestui timp feeric. Seria articolelor crăciunistice rămâne cea mai apropiată sufletului meu, căci prin ea v-am lăsat să descoperiți omul din spatele articolelor, cel care, la fiecare sfârșit de săptămână, își spune povestea din spatele unui ecran.
Magia sărbătorilor vine la pachet cu agitația specifică alegerii celor mai potrivite cadouri pentru oamenii dragi, pe care îi iubim și cărora vrem să le oferim în dar ceva cu adevărat special. Anul acesta nu a fost cu nimic diferit de ceilalți, din acest unic punct de vedere, căci aflându-ne la o aruncătură de băț de sărbătoarea Nașterii Domnului, caut agitată cadouri dintre cele mai deosebite.
Vine o vârstă când nu doar că îl aștepți pe Moș Crăciun, ci și ești Moș Crăciun!
Gândesc că am epuizat toate ideile, de vreme ce nimic nu mi se pare îndeajuns de potrivit, de magic, de remarcabil. Parcă nimic nu spune “te iubesc”, “esti cu adevărat important pentru mine”, “ești cea mai specială persoană din viața mea”, “ești o prietenă extraordinară”, “niciun alt părinte nu ar fi fost la fel de bun ca tine”, “nu puteam să am un frate mai potrivit”, iar lista poate continua!
Promit că într-un articol viitor, tot din seria crăciunistică, am să abordez acest subiect al cadourilor, oferite cu diverse ocazii, căci tare mă supără că uneori alegem să cumpărăm fără să ne gândim la cel care va primi darul de la noi, deci fără să ținem cont de pasiunile, de dorințele și de firea lui.
Crăciunul este, cred eu, ideal pentru darurile simbolice, căci, așa cum bine știm, Moșul trebuie să ajungă peste tot, iar în ultimii ani bugetul a scăzut considerabil. Cum ar spune Plugușorul, poate cea mai cunoscută urare românească, iarna-i grea, omatu-i mare.. Cu toate acestea, însă, magia este, în continuare, ceva ce putem oferi fără costuri. Spiritul Crăciunului din noi pune spiritul Crăciunului în Univers.

 

Pasionată de artă în toate formele ei, Alexandra Marinescu este master al Facultății de Științe Politice, Litere și Comunicare, Universitatea Valahia din Târgoviște