You are currently viewing Guvernul din Canada interzice străinilor să mai cumpere locuințe

Guvernul din Canada interzice străinilor să mai cumpere locuințe

​Cetăţenii străini nu vor mai putea să achiziţioneze locuinţe în Canada, timp de doi ani, începând de duminică,  interdicţie menită să rezolve deficitul de case şi apartamente, informează AFP.

Excepţie de la această decizie fac refugiaţii sau rezidenţii permanenţi, iar legea se aplică doar reşedinţelor din oraş şi nu structurilor turistice, precum cabanele de vară.

Măsura, adoptată în primăvară, a fost propusă de prim-ministrul Justin Trudeau în timpul campaniei electorale din 2021. Partidul său liberal a deplâns faptul că investitorii străini cresc preţurile, ceea ce îngreunează accesul canadienilor la cumpărarea de proprietăţi.

Potrivit Asociaţiei Agenţilor Imobiliari, preţul mediu al unei case a fost de 630.000 de dolari canadieni (435.000 de euro) luna trecută, faţă de 800.000 în urmă cu un an.

Unii experţi se îndoiesc că această măsură va fi eficientă, deoarece cetăţenii străinii reprezintă mai puţin de 5% dintre proprietarii de case din Canada, potrivit agenţiei naţionale de statistică. Ei cred că mai eficientă ar fi accelerarea construirii de noi locuinţe, precizează Agerpres.

Editor: I.F.A.