You are currently viewing Adidas a pierdut procesul legat de celebrele sale dungi, în favoarea creatorul de modă Thom Browne

Adidas a pierdut procesul legat de celebrele sale dungi, în favoarea creatorul de modă Thom Browne

Adidas a pierdut procesul prin care încerca să îl oprească pe creatorul de modă Thom Browne să folosească celebrul design cu dungi, scrie BBC. Bătălia dintre cele două companii a început acum mai bine de 15 ani, deși Adidas l-a dat în judecată pe designer în 2021.

Gigantul de îmbrăcăminte sport l-a dat în judecată pe designer pentru că cele patru dungi folosite de el sunt prea asemănătoare cu cele trei dungi ale Adidas.

Browne s-a apărat și a spus că este puțin probabil ca cumpărătorii să confunde cele două mărci, deoarece, printre alte motive, a lui avea un număr diferit de dungi.

Adidas plănuise să ceară despăgubiri de peste 7,8 milioane de dolari, dar un juriu din New York a fost de partea lui Browne.

Desenele lui Browne prezintă adesea patru dungi orizontale paralele, care înconjoară brațul unei haine sau, așa cum se vede frecvent chiar la creator, o șosetă. Modelele Adidas au trei dungi.

Echipa de avocați a lui Browne l-a descris ca pe cel defavorizat, care se confruntă cu o corporație uriașă și a susținut că cele două mărci servesc clienți diferiți.

Îmbrăcămintea sport nu domină creațiile lui Thom Browne Inc, iar producția sa este destinată clienților bogați. De exemplu, o pereche de jambiere de compresie pentru femei costă 680 de lire sterline, în timp ce un tricou polo este 270 de lire sterline. Avocații lui Browne au susținut, de asemenea, că dungile sunt un design comun.

Chiar dacă Adidas a lansat acțiuni în justiție în 2021, bătălia dintre cele două companii datează de mai bine de 15 ani.

Reprezentanții Adidas s-au declarat dezamăgiți de decizia juriului, însă spun că vor continua „să apere proprietatea intelectuală, inclusiv depunând orice contestații adecvate”.

Editor: I.F.A.