You are currently viewing 58 de localități dâmbovițene au nevoie de mijloace de transport pentru peste zece mii de elevi

58 de localități dâmbovițene au nevoie de mijloace de transport pentru peste zece mii de elevi

La nivelul CJD, în momentul de față, se lucrează la documentațiile pentru două proiecte, care vor veni în sprijinul școlilor din județul Dâmbovița. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița, Constantin Cozma, în cadrul conferinței de presă a organizației județene, de astăzi. Primul proiect vizează transportul școlar.

În perioada următoare, prin Agenția Fondului pentru Mediu” se va deschide o linie de finanțare, pentru îmbunătățirea calității aerului și reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de sera, prin utilizarea pentru transportul elevilor a mașinilor mai puțin poluante, de tipul microbuzelor electrice, hibride… În momentul de fata, CJ Dâmbovița are toate documentele pregătite, pentru a depune cererea de finanțare pe acest proiect, iar suma nerambursabila pe care o vom solicita este în valoare de 50 de milioane de lei. La nivelul anului școlar 2022-2023, 58 de localități dâmbovițene aveau nevoie de mijloace de transport pentru elevi, 55 din mediul rural și 3 din mediul urban, pentru 10 mii de elevi”, a precizat Cozma.

Purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița a mai anunțat că celălalt proiect, la care se lucrează, prevede ca școlile din 60 de localități, Palatul Copiilor din Târgoviște, dar și cabinetele CJRAE să fie dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente prin PNRR.

AUTOR: F.S.