You are currently viewing Provocare la creativitate a Liceului „Bălașa Doamna”

Provocare la creativitate a Liceului „Bălașa Doamna”

Început de an cu inspirație și motivație, la Liceul „Bălașa Doamna”. A patra ediție a proiectului „Provocare la creativitate” s-a concretizat sub forma a patru expoziții de arte plastice organizate în școli gimnaziale târgoviștene, partenere ale Liceului de Arte încă din anul 2017.

Lucrările elevilor noștri vor fi găzduite pentru câteva săptămâni de Școlile Gimnaziale: „I. Al. Brătescu-Voinești”, „Coresi”, „Prof. Paul Bănică”, „Radu cel Mare” și avem speranța că vor trezi încântarea, inspirația și dorința de a crea, în plan artistic, fiind, așa cum ne-am propus încă de la inițierea acestui proiect, o provocare pentru toți elevii și tinerii care vor să se exprime prin limbajul artei.

Sunt prezentate, în cadrul fiecărei instituții menționate, lucrări de desen, pictură, arhitectură, modelaj, realizate de elevi din clasele V-XII, de la Liceul de Arte „Bălașa Doamna”, cu scopul de a evidenția atât varietatea disciplinelor de specialitate studiate la liceul nostru, cât și pentru a da posibilitatea de relaționare a competențelor specifice demonstrate în lucrări, cu nivelul de vârstă al autorilor.

În același timp, ne dorim ca promovarea elevilor talentați să transmită, în general, tuturor copiilor, un gând de încurajare și apreciere sinceră a încercării de a fi creatori de lucruri frumoase, realizate cu emoție și gust estetic”, transmite conducerea liceului de arte târgoviștean.

AUTOR: F.S.