You are currently viewing Elena Rybakina a devenit prima jucătoare calificată în semifinalele Australian Open

Elena Rybakina a devenit prima jucătoare calificată în semifinalele Australian Open

Elena Rybakina, campioana de la Wimbledon, a devenit prima jucătoare calificată în semifinalele Australian Open, după ce a surclasat-o pe Jelena Ostapenko cu 6-2, 6-4, marți, pe Rod Laver Arena, într-un meci pe care l-a dominat categoric, notează Mediafax.

Kazahaka de origine rusă a părut determinată de la început și doar o întârziere de 25 de minute cauzată de închiderea acoperișul arenei din cauza unei ploi trecătoare a împiedicat-o să încheie primul set la o jumătate de oră de la sosirea pe teren.

Fosta campioană de la Roland Garros, Ostapenko, a părut incapabilă să facă față ritmului și loviturilor puternice ale lui Rybakina în primul set, dar și-a intensificat propriile lovituri pentru a se desprinde la 2-0 la începutul celui de-al doilea set.

Rybakina, care a eliminat-o pe Iga Swiatek, principala favorită, în turul al patrulea, a făcut însă rebreak imediat și a salvat patru mingi de break în game-ul următor pentru a egala la 2-2.

Jucătoarea în vârstă de 23 de ani a profitat de acest impuls pentru a face din nou break împotriva letonei, preluând conducerea cu 3-2. Restul meciului s-a redus la a-și câștiga serviciul.

Rybakina a avut ceva emoții în timpul ultimului game în care servea pentru un loc în a doua sa semifinală de Grand Slam, dar a închis afacerea la a treia minge de meci, cu al 11-lea ei as al partidei.

Sunt super fericită că sunt în semifinale pentru prima dată”, a declarat Rybakina, citată de site-ul oficial al WTA. . „Bineînțeles că am avut emoții, în special în ultimul game, dar sunt fericită că mi-am gestionat emoțiile. Am jucat foarte bine astăzi”.

Editor: I.F.A.