You are currently viewing Huiduieli la Iași de Ziua Unirii Principatelor

Huiduieli la Iași de Ziua Unirii Principatelor

Premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, au sosit împreună, marţi dimineaţă, 24 ianuarie, în Piaţa Unirii din Iaşi, unde s-au adunat mii de oameni în aşteptarea ceremoniilor organizate de Ziua Unirii Principatelor, a relatat news.ro.

Discursurile celor doi politicieni au fost însoțite de huiduielile mulțimii. Primul a vorbit liderul PSD, Marcel Ciolacu. Premierul și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a luat apoi cuvântul, în aceleași huiduieli, și a spus că „mişcări politice extremiste încearcă să ne influenţeze societatea”. El a adăugat că „le recunoaştem cu uşurinţă, pentru că în discursurile promovate de liderii lor se promovează ura în locul bunei înţelegeri, frica în locul acţiunii, dezinformarea în locul adevărului, condamnarea în locul justiţiei prin lege”.

Huiduielile au continuat și la alocuțiunea rostită de Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, şi la discursul rostit de primarul Iașiului, Mihai Chirica.

Nucleul dur al mulţimii care i-a contestat pe cei doi lideri politici a fost format din simpatizanți ai AUR, a scris publicația locală Ziarul de Iași. Câteva sute de simpatizanţi AUR, în frunte cu liderul partidului, George Simion, au organizat un marş de la Palatul Culturii până în Piaţa Unirii şi au avut confruntări cu jandarmii.

Editor: I.F.A.

Înapoi la site