You are currently viewing Polonia a cerut oficial Germaniei să aprobe transferul tancurilor Leopard 2 Ucrainei

Polonia a cerut oficial Germaniei să aprobe transferul tancurilor Leopard 2 Ucrainei

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a scris în această dimineață pe reţelele de socializare că a transmis către Germania solicitarea pentru a primi aprobarea să transfere Ucrainei tancuri Leopard2.

“Germanii au primit deja cererea noastră de consimțământ pentru transferul tancurilor Leopard 2 către Ucraina […] Fac apel la partea germană să se alăture coaliției de țări care sprijină Ucraina cu tancuri Leopard 2. Aceasta este cauza noastră comună, pentru că este vorba despre securitatea Europei!”.

La scurt timp după acest mesaj, ministrul german al Apărării a confirmat mesajul și a transmis că guvernul său discută în acest moment cererea Poloniei și va anunța un răspuns foarte curând, cât se poate de repede”.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că este convins că o decizie privind trimiterea tancurilor Leopard de fabricație germană în Ucraina va fi luată rapid:

“Consultările între aliați vor continua și sunt încrezător că vom avea o soluție în curând”.

Guvernul german are drept de veto asupra oricărei decizii de a fi exportate tancurile Leopard produse în Germania, dar aflate în dotarea armatelor aliate NATO din întreaga Europă.

Editor: I.F.A.