You are currently viewing Spotify concediază 600 de angajați, aproximativ 6% din total acestora

Spotify concediază 600 de angajați, aproximativ 6% din total acestora

Numărul unu mondial al platformelor audio, grupul suedez Spotify, anunţă luni reducerea cu 6% a personalului, adică aproximativ 600 de posturi, ultimul dintr-o serie de giganţi ai Internetului, printre care sumără Amazon, Meta. Google și Microsoft, care face concedieri.

În următoarele ore vor avea loc interviuri individuale cu salariații vizaţi”, anunţă într-un mesaj destinat angajaţilor, publicat pe site-ul grupului, directorul general Daniel Ek, unul dintre cofondatorii puternicei companii de muzică obline, relatează AFP, citată de News.ro.

Compania de streaming are aproximativ 9.800 de angajați, potrivit rapoartelor sale financiare din trimestrul trei al anului trecut. Spotify a mai dat afară 38 de angajați în luna octombrie, care lucrau în subsidiara Gimlet Media și la studioul Parcast.

Potrivit comunicatului transmis de Spotify, din companie va pleca în urma acestei reorganizări Dawn Ostroff, șefa de conținut și advertising. Ea a avut un rol foarte important în stabilirea strategiei de realizare de podcasturi a companiei, în autorizarea spectacolelor și în supravegherea vânzărilor de publicitate.

Alex Norström, actualul chief freemium business officer, și Gustav Söderström, actualul chief research & development officer, vor prelua sarcini suplimentare în calitate de copreședinți ai companiei.

Mai multe departamente ale companiei vor fi afectate de acest demers, a declarat un purtător de cuvânt al Spotify pentru Bloomberg.

Editor: I.F.A.