You are currently viewing Titus Corlățean, ales pentru al doilea an consecutiv, reprezentant al APCE la Grupul Statelor Anticorupție (GRECO)

Titus Corlățean, ales pentru al doilea an consecutiv, reprezentant al APCE la Grupul Statelor Anticorupție (GRECO)

În această săptămână, senatorul de Dâmbovița, Titus Corlățean, participă la sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Ieri, parlamentarul de Dâmbovița a fost ales, cu unanimitate de voturi, pentru al doilea an consecutiv, reprezentant al APCE la Grupul Statelor Anticorupție (GRECO).

„Comisia juridică mi-a făcut onoarea să mă aleagă (în unanimitate) pentru al doilea an consecutiv drept reprezentant al APCE la Grupul Statelor Anticorupție (GRECO). O alegere cu o semnificație aparte”, precizează Titus Corlățean.

GRECO este un organism prestigios al Consiliului Europei, înfiinţat în 1999, care urmăreşte monitorizarea respectării de către statele membre a standardelor Organizaţiei de la Strasbourg, în materia prevenirii şi combaterii corupţiei.

Această instituţie a Consiliului Europei oferă totodată consiliere statelor membre în identificarea deficienţelor în politicile naţionale anticorupţie, susţine reformele legislative, instituţionale şi practice necesare în acest domeniu şi constituie o platformă pentru diseminarea bunelor practici existente în statele membre cu privire la prevenirea şi detectarea corupţiei.

Mandatul senatorului Corlăţean de reprezentant al Comisiei APCE pentru afaceri juridice şi drepturile omului la GRECO urmează a fi exercitat pe parcursul acestui an.

AUTOR: F.S.