You are currently viewing Adrian Țuțuianu: nu mă interesează funcția de rector al Universității Valahia din Târgoviște

Adrian Țuțuianu: nu mă interesează funcția de rector al Universității Valahia din Târgoviște

În ciuda zvonurilor apărute în spațiul public, Secretarul General Adjunct al Guvernului, Adrian Țuțuianu, precizează că nu este interesat de funcția de rector al Universității Valahia din Târgoviște. Acesta a declarat, însă, în această seară, la Riposta pe Net și Dâmbovițeanul.com, că va continua să fie „extrem de atent la tot ceea ce se întâmplă” la UVT și „foarte critic cu cei care conduc destinele” instituției de învățământ superior.

„Nu mi-am propus acest lucru niciodată, nu am avut o asemenea intenție. Sunt membru, vicepreședinte al Senatului universitar, mă interesează foarte mult ce se întâmplă în UVT, sunt foarte activ și implicat în ceea ce se întâmplă acolo, sunt și destul de vocal, în sensul că discut fără să am rețineri despre toate problemele cu care se confruntă universitatea. Am pus foarte mult suflet, în anii când am putut să ajut. Vă aduc aminte că în 2014-2015 aici au venit peste 400 de miliarde de lei și a fost și rezultatul implicării mele, alături de Înaltpreasfințitul Nifon, alături de conducerea de atunci a universității. Mă interesează ca universitatea să rămână un punct extrem de important, în dezvoltarea acestui județ (…) eu cred că UVT este, prin ceea ce a făcut de-a lungul vremii, mai importantă decât multe alte instituții care-și desfășoară activitatea aici și a reprezentat un factor de dezvoltare”, a precizat Țuțuianu.

Vicepreședintele Senatului UVT a precizat și că este dezamăgit de gestionarea proiectelor de investiții la UVT.

Un lucru care este extrem de trist, a fost ratat proiectul de dezvoltare a infrastructurii universității, pe bani europeni, ceea ce înseamnă amânarea unor lucrări de investiții, probabil pentru 10 ani. O să avem o discuție în Senatul Universitar, pentru că nu s-au făcut licitațiile (…) Era foarte important acest proiect, însemna practic finalizarea lucrărilor în Campus, după cum, mai spun un lucru: se construiește acolo o sală de sport, dar o face primăria Târgoviște, era normal ca universitatea să se ducă la CNI să-și asume această investiție în nume propriu, să fie proprietar. Din perspectiva modului în care au fost gestionate proiectele de investiții, sunt dezamăgit.”

AUTOR: F.S.