You are currently viewing IBM va concedia 3.900 de angajați la nivel global

IBM va concedia 3.900 de angajați la nivel global

IBM a transmis miercuri că va renunța la 3.900 de angajați, pe fondul deciziei de a vinde două subunități ale companiei. Un purtător de cuvânt al IBM a confirmat că decizia va genera pierderi de aproximativ 300 de milioane de dolari în primul trimestru al anului.

Presa internațională scrie că sunt vizate unitățile Kyndryl – furnizor multinațional de servicii de infrastructură IT, separat de IBM în luna noiembrie, și serviciul care analizează informații din domeniul sanitar pentru a îmbunătății deciziile critice din industrie.

Corporația americană producătoare de tehnologie avansată a raportat anul trecut venituri ușor peste așteptări, însă s-a declarat dezamăgită de profitul operațional și fluxul de numerar. Purtătorul de cuvânt al IBM a mai precizat că decizia de a renunța la cele două subdiviziuni “nu are legătură cu activitatea companiei în 2023 sau previziunile financiare privind anul în curs”. În 2022, IBM a înregistrat o creștere a veniturilor de 5,5%, cea mai mare din ultimii zece ani.

Decizia IBM vine în contextul unor decizii similare a altor multinaționale din domeniu, precum Google, Amazon și Microsoft. Google a informat săptămâna trecută că va concedia 12 mii de angajați, argumentând că în ultimii ani “se pregătise pentru altă realitate economică decât cea actuală”, iar Amazon a transmis că va renunța la aproximativ 18 mii de locuri de muncă.

Editor: I.F.A.