You are currently viewing La Ambasada Indiei din România a fost sărbătorită Ziua Republicii

La Ambasada Indiei din România a fost sărbătorită Ziua Republicii

Ieri, 26 ianuarie, India a sărbătorit Ziua Republicii, ocazie cu care la Ambasada din România a avut loc un eveniment festiv. La manifestare a participat și deputatul dâmbvoițean, Carmen Holban, care a apreciat schimburile interculturale între reprezentanții celor două națiuni.

Ziua Republicii marchează adoptarea de către India a unei constituții republicane, la 26 ianuarie 1950, după ce a obținut independența față de dominația britanică, în 1947. Parada militară tradițională, la care asistă Președintele, cu acest prilej, are loc la New Delhi, iar în capitalele fiecărui stat al Indiei au loc alte festivități.

Cu deosebită plăcere, ieri, am participat la recepția organizată de Ambasada Indiei cu ocazia celebrării Zilei Naționale a Republicii. În calitate de vicepreședinte al Grupului parlamentar de prietenie cu India, am ținut să-mi reafirm disponibiltatea pentru întărirea și dezvoltarea legăturilor româno-indiene, atât cele economice, cât și cele socio-culturale.

Avem interese comune și sunt convinsă că relațiile dintre statele noastre vor cunoaște o dezvoltare permanentă, colaborarea cu Excelența Sa Rahul Shrivastava, Ambasadorul Indiei în România, fiind de excepție.

Totodată, în cadrul ceremoniei, i-am mulțumit Excelenței Sale și pentru că este un adevărat promotor al schimburilor interculturale, județul Dâmbovița fiind vizitat de domnia sa în mai multe rânduri”, precizează deputatul dâmbovițean”, Claudia Gilia.

AUTOR: F.S.