You are currently viewing Astăzi, a fost aprobat bugetul municipiului Târgoviște pentru anul 2023

Astăzi, a fost aprobat bugetul municipiului Târgoviște pentru anul 2023

Bugetul municipiului Târgoviște pentru anul 2023 a fost aprobat, în această după-amiază. Primarul orașului, Cristian Stan, anunță că, și de această dată, capitolul destinat dezvoltării reprezintă aproximativ 55% din total și este mai mare cu 25 de milioane de lei decât cel de anul trecut. Astfel, bugetul aferent investițiilor se ridică la aproximativ 290.000.000 lei.

Această creștere se datorează în principal proiectelor cu finanțare europeană, atât prin Programul Operațional Regional, cât și prin PNRR, dar și proiectelor realizate în cadrul PNDL sau prin Compania Națională de Investiții.

Sunt derulate proiecte în toate domeniile de infrastructură posibile: în reabilitare stradală, piețe publice, transport public, parcuri, în infrastructura socială, infrastructura sportivă și, foarte important, continuăm cel mai mare program de investiții din istoria municipiului în infrastructura educațională: creșe, grădinițe, școli.

În rest, pentru târgovișteni, rămâne cum am stabilit: ne vedem pe teren, pe șantiere, în fiecare cartier, iar pe parcursul anului, pe măsură ce vor fi semnate noile finanțări, bugetul de investiții se va majora cu cel puțin 50%”, precizează edilul târgoviștean.

AUTOR: F.S.