You are currently viewing Razii ale poliţiştilor dâmbovițeni, pentru verificarea siguranței transportului de persoane   

Razii ale poliţiştilor dâmbovițeni, pentru verificarea siguranței transportului de persoane  

Astăzi, 31 ianuarie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița desfășoară o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane.

Pe parcursul acțiunii, polițiștii verifică legalitatea transportului, sub aspectul autorizării, efectuat prin curse regulate şi ocazionale, deţinerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto și verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie.

De asemenea, pe lângă verificarea documentelor, conducătorii auto sunt testați cu aparatul etilotest. Totodată, polițiștii se vor asigura că în fiecare autovehicul se respectă numărul de locuri destinat călătorilor.

Precizăm că în perioada următoare, polițiștii vor fi prezenți pe principalele drumuri din județ pentru a se asigura că toți participanții la traficul rutier respectă regulile de circulație și pentru a preveni producerea unor evenimente rutiere grave.

IPJ DÂMBOVIȚA