You are currently viewing Victor Piţurcă a fost eliberat

Victor Piţurcă a fost eliberat

Fostul selecţioner Victor Piţurcă, reţinut luni, în dosarul care vizează achiziţii realizate în timpul pandemiei, a fost pus în libertate marţi dimineaţă. Obiectul dosarului îl reprezintă contracte pentru livrarea unor utilaje neconforme de producere a măştilor care au prejudiciat ROMARM cu peste 8,6 milioane de lei. De asemenea, este vorba despre măşti neconforme pentru MApN. În acelaşi dosar a fost reţinut şi directorul Romarm Gabriel Ţuţu.

La ieşirea din arest, fostul selecţioner a declarat:

Nu am nicio treabă cu această afacere”.

De asemenea, le-a transmis jurnaliştilor că vor vedea în curând despre ce este vorba. Piţurcă a fost pus în libertate la expirarea celor 24 de ore de reţinere.

El şi fiul său, Alexandru, s-au aflat marţi dimineaţă la sediul DNA, pentru noi audieri. Ulterior, a fost adus şi şeful Romarm, Gabriel Ţuţu.

Procurorii DNA au anunţat official, luni, că au dispus reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 30 ianuarie 2023, a lui Gabriel Ţuţu, director general al CN Romarm SA, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de: abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit; trafic de influenţă în formă continuată; fals intelectual, precum şi a lui Piţurcă.

Editor: I.F.A.