You are currently viewing Misiune infernală pentru voleibalistele de la CSM Târgoviște în duelul cu Eczacibasi Dynavit, din grupele Ligii Campionilor

Misiune infernală pentru voleibalistele de la CSM Târgoviște în duelul cu Eczacibasi Dynavit, din grupele Ligii Campionilor

CSM Târgoviște va întâlni joi seară, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă, unul dintre numele mari din voleiul european al momentului, Eczacibași Istanbul. Accesul spectatorilor la meciul ceva conta pentru grupele Ligii Campionilor va fi gratuit, intrarea în sală urmând să se facă începând cu ora 17.00.

Echipa din Turcia este liderul autoritar al grupei E, cu maximum de puncte, 12, după patru etape, interval în care a pierdut un singur set, cu Chemik Police. În tur, chiar în debutul aventurii europene a vicecampioanei României, gazdele s-au impus cu 3-0. Eczacibași este pe primul loc și în prima ligă din Turcia, cu un avans de șase puncte față de Vafibank, altă putere a continentului. Cifrele sunt fabuloase: 17 meciuri, 17 victorii, 50 de puncte! Practic, adversarul CSM-ului de joi a pierdut un singur punct în actualul sezon intern, în victoria la limită cu THY, 3-2! Târgoviștea, învingătoare cu Dinamo duminică, 3-0 în deplasare, a urcat pe poziția secundă a clasamentului.

Vedeta lui Eczacibași este Tijana Boskovic (25 ani), cea mai titrată jucătoare de pe glob. Boskovic – de două ori MVP-ul CM (2018, 2022) a cucerit anul trecut titlul mondial cu naționala Serbiei. Voleibalista care vine joi seară în Polivalenta din Târgoviște mai are în palmares și două trofee europene, câștigate în 2017 și 2019. Din lotul lui Eczacibași face parte și o altă jucătoare cu CV impresionant, Maja Ognjenovic (38 ani), căpitanul naționalei Serbiei, multiplă medaliată la Mondiale și Europene.

Indiferent de rezultatul de mâine seară, CSM Târgoviște va continua parcursul european, și asta pentru că echipa antrenată de Giovanni Caprara este sigură de poziția a treia în grupă, care duce în sferturile de finală ale Cupei CEV. CSM a strâns cinci puncte în cele patru meciuri oficiale jucate până acum, iar ultima clasată, Maritsa Plovdiv, nu a câștigat nici măcar unul. Vicecampioana ar fi fost în cărțile calificării în Liga Campionilor dacă ar fi câștigat cu Chemik Police.

M.I.