You are currently viewing Ungaria introduce obligativitatea etichetării alimentelor care conţin proteine din insecte

Ungaria introduce obligativitatea etichetării alimentelor care conţin proteine din insecte

Ministerul Agriculturii din Ungaria a modificat regulile, astfel încât alimentele care conţin proteine din insecte trebuie să fie etichetate în mod clar şi comercializate numai pe rafturile alocate în acest scop, a anunţat miercuri ministrul Agriculturii, Istvan Nagy, transmite MTI, conform Agerpres.

Consumatorii trebuie să fie în măsură să „distingă şi să diferenţieze” produsele care conţin proteine din insecte, conform noilor reguli.

Istvan Nagy a subliniat că executivul comunitar a aprobat deja patru insecte ca produs alimentar, o decizie la care doar Ungaria s-a opus, în condiţiile în care Uniunea Europeană nu se confruntă nici cu o criză de alimente şi nici cu un deficit de proteine.

Sondajele de opinie arată că „ungurii nu vor să mănânce insecte”, a adăugat Istvan Nagy. Acesta a citat rezultatele unui sondaj derulat recent de Autoritatea Sanitară Veterinară din Ungaria (NEBIH), conform căruia peste 70% dintre unguri „resping cu tărie” posibilitatea de a mânca alimente care conţin proteine din insecte. De asemenea, oficialul ungar a vorbit despre importanţa conservării tradiţiilor gastronomice.

Editor: I.F.A.