You are currently viewing Mai multe scrisori ale Prințesei Diana sunt scoase la licitație, iar banii vor fi donați

Mai multe scrisori ale Prințesei Diana sunt scoase la licitație, iar banii vor fi donați

Mai multe scrisori secrete ale Prințesei Diana, în care oferea detalii dureroase despre divorțul de Regele Charles al III-lea, sunt scoase la licitație. Acestea au fost trimise unei familii, soții Susie și Tarek Kassem, în perioada 1995-1996, în timp ce se afla în divorț cu prințul Charles.

32 de scrisori adresate prietenilor săi, Susie și Tarek Kassem, sunt acum scoase la licitație, potrivit MirrorBanii vor fi donați diverselor organizații caritabile pe care Diana, care a murit în 1997, le-a sprijinit în timpul vieții sale. Familia Kassems pune mesajele, estimate la aproximativ 111.000 de dolari, la licitație pe 16 februarie, la casa de licitații Lays Auctioneers din Cornwall.

Una dintre notele care vor fi vândute are ca dată 28 aprilie 1996 și descrie sentimentele Dianei în timpul relației sale dificile cu Charles. Prințesa Diana anunțase cu doar două luni înainte că a fost de acord cu cererea de divorț a Prințului Charles de atunci. Despărțirea lor a fost finalizată în august 1996.

Trec printr-o perioadă foarte dificilă, iar presiunea este serioasă și vine din toate părțile. Este prea dificil uneori să îți ții capul sus, iar astăzi sunt în genunchi și îmi doresc ca acest divorț să se desfășoare, deoarece posibilele costuri sunt enorme”, a scris aceasta.

În altă parte în scrisorile sale, a mai susținut că telefonul ei a fost ascultat, o teorie prezentată într-un episod din sezonul 5 al serialului The Crown de pe Netflix, în care Prințesa Diana, interpretată de Elizabeth Debicki, crede că familia regală încearcă să-i facă rău și este îngrijorată de faptul că alții îi ascultă convorbirile telefonice.

Pe 20 mai 1996, Prințesa Diana i-a scris lui Susie:

„Deoarece nu am un telefon mobil, este dificil să discutăm probleme personale, deoarece replicile mele de aici sunt înregistrate și transmise în mod constant. Dacă aș fi știut în urmă cu un an prin ce voi trece prin acest divorț, nu aș fi consimțit niciodată. Este disperat și urât.”

Mimi Connell-Lay, de la Lays Auctioneers, a declarat, pentru Mirror, că multe dintre scrisori „sunt crude din punct de vedere emoțional și, sincer, uimitoare”.

Casa de licitații a transmis că soții Kassem își doresc ca aceste scrisori să ajungă la persoane ce își doresc să achiziționeze o „amintire’ a Prințesei.

Editor: I.F.A.