You are currently viewing Sorana Cîrstea a primit un wild card, pentru Turneul de la Abu Dhabi. Vezi cu cine se va duela în primul tur

Sorana Cîrstea a primit un wild card, pentru Turneul de la Abu Dhabi. Vezi cu cine se va duela în primul tur

Sorana Cîrstea (România, 61 WTA) a fost acceptată pe tabloul principal al puternicului turneu de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii în valoare totală de 780.637 de dolari, deși clasamentul nu îi permitea acest lucru. Târgovișteanca a primit un wild card din partea organizatorilor, în lipsa căruia ar fi fost nevoită să joace în calificări.

Pentru a răsplăti gestul organizatorilor, Sorana Cîrstea a învățat un text în limba arabă și a promovat turneul prin intermediul rețelelor de socializare.

„Bună, sunt Sorana Cîrstea și aș vrea să vă rog să vă alăturați mie și celor mai bune jucătoare de tenis la Abu Dhabi! Cumpărați-vă acum biletele la Mubadala Abu Dhabi Open!”, a fost mesajul transmis de Sorana atât în limba engleză, cât și în arabă, pe contul ei de Instagram.

Sorana Cîrstea se va duela în primul tur tot cu o deținătoare a unui wild card la turneul din Golf, ucraineanca Marta Kostyuk (20 de ani, 60 WTA). Cele două jucătoare s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul WTA, în 2021, în semifinalele turneului de la Istanbul. La turneul din Turcia, Sorana Cîrstea a învins-o pe Marta Kostyuk în două seturi identice, scor 6-4, 6-4.

Marta Kostyuk a ajuns recent până în semifinalele turneului Australian Open, în proba de dublu, alături de românca Gabriela Ruse.

AUTOR: F.S.