You are currently viewing Vânturi puternice și furtuni de zăpadă în Serbia, Croația și Muntenegru

Vânturi puternice și furtuni de zăpadă în Serbia, Croația și Muntenegru

Vânturile puternice și furtunile de zăpadă au închis drumurile și au lăsat duminică peste 25.000 de gospodării din Serbia fără curent electric, în timp ce copacii căzuți au perturbat traficul în țările vecine Croația și Muntenegru.

În Croația, a fost emisă o alertă roșie pentru regiunile situate de-a lungul coastei Adriaticii, din cauza vânturilor de nord estimate să atingă 130 km pe oră, informează Reuters.

Autoritățile din orașul de coastă Budva, din Muntenegru, au avertizat cetățenii să rămână în case, după ce sâmbătă vântul puternic a distrus acoperișul unei școli, a doborât copaci și stâlpi de iluminat, a scufundat o barcă de turiști și a perturbat traficul de-a lungul coastei.

Mai mult de 250 km de drumuri locale din sud-estul muntos al Serbiei au fost închise din cauza unor nămeți de zăpadă care au ajuns la doi metri, a anunțat presa locală.

Autoritățile bosniace au interzis utilizarea camioanelor grele în regiunile muntoase din cauza troienelor de zăpadă și a drumurilor înghețate.

Meteorologii au anunțat că temperaturile scăzute și furtunile de zăpadă din Balcani vor continua și în zilele următoare.

Editor: I.F.A.