You are currently viewing O companie din Elveția deschide o fabrică de ulei în România, la Galați

O companie din Elveția deschide o fabrică de ulei în România, la Galați

Compania elveţiană SunPro va deschide la Galaţi o fabrică de ulei, investiţia ridicându-se la circa 20 de milioane de euro, conform anunțului municipalității orașului.

Orașul nostru este atractiv pentru investitori. Astăzi a fost semnat un contract pentru o fabrică de ulei în Zona Liberă Galați. Vorbim de o investiție a companiei elvețiene SunPro care se ridică la peste 20 de milioane de euro și va genera aproximativ 200 de noi locuri de muncă. Este încă o dovadă că Galațiul oferă oportunități foarte bune pentru investiții„, a transmis primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu pe contul său de socializare.

Contractul de concesiune a fost încheiat pentru o perioadă de 49 de ani, potrivit Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.

Compania SunPro are sediul central în Montreux, Elveția. Cifra de afaceri anuală SunPro, conform site-ului companiei, este de 120 de milioane de dolari anual, iar capacitatea sa de procesare este de 530 de tone pe zi.

Produsele SunPro sunt exportate în 11 țări situate pe 3 continente: Europa, Asia și Africa, iar forța totală de muncă a companiei este de 75 de angajați.

Editor: I.F.A.