You are currently viewing Kelemen Hunor: Comasarea alegerilor locale şi parlamentare nu este constituţional posibilă acum

Kelemen Hunor: Comasarea alegerilor locale şi parlamentare nu este constituţional posibilă acum

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, luni, că un scenariu care să privească comasarea, anul viitor, a alegerilor locale şi parlamentare nu este posibil din punct de vedere constituţional, transmite Agerpres.

Eu am mai spus şi spun încă o dată – se poate discuta despre orice, dar trebuie să vezi dacă este constituţional. În acest moment, constituţional nu este posibil, fiindcă tu poţi să prelungeşti mandatul autorităţilor locale în anumite situaţii, dar nu poţi aşa că vrei tu. Noi nu avem, în acest moment, situaţia în care se poate prelungi prin lege, oricum, mandatul aleşilor. Nu poţi să scurtezi mandatul Parlamentului, scrie în Constituţie cam cât e. După aceea, scrie, după alegeri, în cât timp trebuie să convoci un nou Parlament. Mai scrie acolo în cât timp trebuie înfiinţată autoritatea locală sau Consiliul local, să depună şi ei jurământul.

Deci, din acest punct de vedere, se poate visa la comasarea alegerilor, dar, din punct de vedere constituţional, din punct de vedere tehnic, trebuie să găseşti o soluţie”, a explicat preşedintele UDMR.

Editor: I.F.A.