You are currently viewing O echipă de 55 salvatori moldoveni au plecat în Turcia

O echipă de 55 salvatori moldoveni au plecat în Turcia

O echipă formată din cincizeci și cinci de salvatori moldoveni de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI Republica Moldova a plecat aseară în misiune în Turcia pentru a pune umărul la căutarea victimelor dezastrelor produse de cutremure.

Președintele Maia Sandu a transmis încurajări salvatorilor și le-a mulțumit pentru ceea ce vor face pentru cei atât de încercați.

,,Două seisme de o magnitudine neobișnuit de puternică au zguduit noaptea trecută și astăzi Turcia și Siria. Cutremurele au făcut mii de victime, au distrus un număr impunător de clădiri și obiecte de infrastructură, mii de oameni rămânând sub dărâmături. Tragedia prin care trec oamenii din regiunile afectate este de neimaginat.

Cincizeci și cinci de salvatori moldoveni de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI au plecat în această seară în misiune în Turcia pentru a pune umărul, alături de salvatorii din alte țări, la descarcerarea și salvarea vieților oamenilor din localitățile afectate.

Dragi salvatori, aveți în față un drum lung și o misiune grea – veți munci fără pauze, căutând să salvați cât mai multe vieți omenești. Vă mulțumim pentru dăruirea voastră și vă așteptăm sănătoși acasă.

Transmit condoleanțe familiilor lovite de această calamitate și le urez forță de muncă, curaj și speranță tuturor celor care luptă contracronometru să salveze oameni din ghearele dezastrului„, a transmis Maia Sandu.

Editor: I.F.A.