You are currently viewing România trimite a doua echipă de salvare în Turcia

România trimite a doua echipă de salvare în Turcia

Romania a trimis o nouă echipa RO-USAR de căutare-salvare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, în Turcia. Deciza a fost luata de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă – convocat miercuri, cu aprobarea preşedintelui Klaus Iohannis și a premierul Nicolae Ciucă.

Aceştia se alătură echipei care se află de două zile în zonele puternic afectate de cutremurele care s-au produs în Republica Turcia, urmând să desfăşoare acţiuni specifice de căutare-salvare.

Hotărârea adoptată prevede şi scoaterea de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate, pentru utilizarea acestora de echipa de căutare-salvare urbană care desfăşoară acţiuni de intervenţie pe teritoriul Republicii Turcia în cadrul Mecanismului de asistenţă umanitară internaţională, arată executivul într-un comunicat.

Totodată, hotărârea adoptată stabileşte abilitarea Ministerului Apărării Naţionale de a desfăşura misiuni pentru transportul personalului, mijloacelor şi echipamentelor altor state care acordă sprijin Turciei sub egida Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii, care nu dispun de aceste capabilităţi, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Pe de alta parte, la Ambasada Turciei în Romania a fost deschisă o Carte de condoleanțe în memoria victimelor cutremurelor din această ţară. Au semnata deja Preşedintele Klaus Iohannis si Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Editor: I.F.A.