You are currently viewing Radu Popa: planeta întreagă s-a mobilizat să ajute popoarele turc și sirian; umanismul traversează barierele religioase

Radu Popa: planeta întreagă s-a mobilizat să ajute popoarele turc și sirian; umanismul traversează barierele religioase

După ce a trimis în țările afectate specialiști în recuperarea victimelor, Guvernul României a decis să trimită ajutoare umanitare în Siria, în valoare de peste 2 milioane de lei. Țara este puternic afectată de cutremurul de luni dimineață, care a avut epicentrul în Turcia. Ajutorul umanitar este trimis prin Mecanismul European de Protecție Civilă, la solicitarea Siriei. Comitetul Național pentru Situații de Urgență spune că pachetul de ajutor include corturi, îmbrăcăminte și alimente din rezervele de stat. De altfel, din toate colțurile lumii vin ajutoare către cei afectați. Umanismul traversează barierele religioase, spune în acest context Radu Popa, deputat de Dâmbovița.

Pentru că Dumnezeu aude toate rugăciunile, planeta întreagă s-a mobilizat să ajute popoarele turc și sirian, în aceste zilele devastatoare pentru condiția umană. În fata acestui fluviu de durere, românii nu au rămas impasibili. România a reacționat și am votat, în Parlament, o rezoluție pentru sprijinirea celor aflați în suferință. Va fi un gest minor raportat la dimensiunea tragediei dar va fi un semn că umanismul traversează barierele religioase iar Dumnezeu e forța care unește oameni, credințe și religii. Speranța rămâne darul oferit de El tuturor oamenilor”, scrie politicianul social-democrat, pe pagina sa de socializare.

AUTOR: F.S.