You are currently viewing Sfaturile salvamontiștilor, pentru cei ce se aventurează pe traseele montane, ignorând riscul de avalanșă

Sfaturile salvamontiștilor, pentru cei ce se aventurează pe traseele montane, ignorând riscul de avalanșă

Prea des, vedem oameni care urcă pe munte iarna, ignorând previziunile meteorologice, uneori neechipați corespunzător, și în mod clar, nepregătiți să facă față unei avalanșe. Pentru aceste persoane și în general, pentru iubitorii muntelui, salvamontiștii vin cu o serie de sfaturi și precizări, cu atât mai utile cu cât, în aceste zile riscul producerii de avalanșe este ridicat în munții Bucegi.

Dacă credeți că declanșarea unei avalanșe se întâmplă doar celorlalți, ei bine, vă înșelați foarte mult!

Dacă crezi că ești bun și pregătit, atunci trebuie să știi că avalanșa nu știe acest lucru și este o forță care mătură totul.

Trebuie să știi că în cazul unei avalanșe, singura șansă a partenerului tău de a scăpa ești TU!!!

Dacă ar fi să fii prins într-o avalanșă, crede-mă că ai prefera să fii cu o persoană instruită care te poate salva, decât cu cineva care nici măcar nu știe să pornească un detector de căutare în avalanșă!

Dacă sar întâmpla un accident, cum te-ai simți dacă ai ști că nu poți face nimic pentru că nu ai fost pregătit? Deci învățați cât mai corect folosirea echipamentelor de căutare în avalanșă; faceți-o din respect pentru colegii voștri

Alpinismul este un sport frumos, poate cel mai frumos din timpul iernii, poate fi și mai frumos pentru tine dacă îl faci în siguranță!

AUTOR: F.S.