You are currently viewing APIA: Se poate solicita ajutorul de stat pentru susținerea activității crescătorilor de bovine. Află detalii!

APIA: Se poate solicita ajutorul de stat pentru susținerea activității crescătorilor de bovine. Află detalii!

COMUNICAT DE PRESĂ

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că până la data de 23 martie 2023 inclusiv, se poate solicita ajutorul de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin, în anul 2022 în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Beneficiarii sunt crescătorii de animale, care au în posesie permanentă bovine înscrise în BND, în calitate de proprietar de animale și/sau proprietar de exploatație, respectiv:
persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, persoane juridice, societăți agricole constituite în baza Legii nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură, cu modificările și completările ulterioare.
Valoarea totală a schemei de ajutor de stat este de 217.756.000 lei, echivalentul sumei de 44 milioane euro și se asigură de la bugetul de stat în limita prevederilor bugetare aprobate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2023.
Cuantumul ajutorului de stat este de 73 euro/cap vacă adultă, iar plata se efectuează până la data de 31 decembrie 2023.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Centrul Judetean Dambovita a identificat, in judetul nostru, 251 de potentiali beneficiari cu un numar aproximativ de 3.949 bovine.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură