You are currently viewing Tot mai des, pacienții prahoveni cu afecțiuni serioase ajung la Spitalul Județean din Târgoviște

Tot mai des, pacienții prahoveni cu afecțiuni serioase ajung la Spitalul Județean din Târgoviște

Dacă în ultimii ani, la Spitalul Județean din Târgoviște, au venit medici noi, pe majoritatea domeniilor, în județele alăturate situația este destul de gravă, managerii spitalelor mărturisind că au probleme în asigurarea gărzilor sau chiar că acestea au rămas descoperite. În acest context, tot mai mulți pacienți sunt trimiși la Târgoviște, după cum mărturisește și Medicul Mădălin Ipatie, manager al Serviciului de Ambulanță Județean Prahova, citat de Libertatea. Acesta a declarat că, de cele mai multe ori, pentru specialități cum ar fi neurologia sau cardiologia, unde lipsa de medici este acută, pacienții sunt duși direct la unități medicale unde pot fi tratați, cum ar fi cea dâmbovițeană.

Cei de la Câmpina și Ploiești merg la Târgoviște și București. Mai nou primim apeluri de la Târgoviște care ne întreabă ce facem de trimitem atâția pacienți la ei (…) Ideea este să nu se mai piardă timp, să trimiți la Județean, să aibă confirmare de diagnostic, tu să trimiți înapoi și abia după unde există neurolog. Acum există posibilitatea asta să se trimită direct. Eu îmi asum, e spre binele pacientului să nu mai trecem prin Județean, că nu are sens. Cum am zis – Ploiești la Târgoviște, Câmpina la Târgoviște… Noi ne descurcăm foarte greu. De multe ori, am ambulanță blocată și patru ore la Târgoviște. Noi trebuie să rezolvăm situația. Ține de câteva luni”, a subliniat medicul.

AUTOR: F.S.