You are currently viewing ANI îl acuză pe Nicușor Dan de incompatibilitate și conflict de interese

ANI îl acuză pe Nicușor Dan de incompatibilitate și conflict de interese

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat că Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului, este acuzat de incompatibilitate și conflict de interese. Agenția explică faptul că Nicușor Dan a exercitat și alte funcții de conducere în cadrul a patru instituții sau servicii publice, fără un mandat de reprezentare, o condiție necesară.

De asemenea, ANI mai detaliază că între 7 august și 7 septembrie 2021, primarul Capitalei s-a aflat în conflict de interese, întrucât în luna respectivă a fost director general al ALPAB. Din această a doua funcție, a cerut suplimentarea bugetului administrației cu trei milioane de lei și, din calitatea de primar, a aprobat bugetul.

În plus, mai arată ANI, Primăria Municipiului București ar fi achitat o amendă contravențională pe numele lui Nicușor Dan, iar ”demersurile de contestare la instanța abilitată au fost efectuate de către Direcția Juridic din cadrul Primăriei Municipiului București pentru Nicușor Dan, atât în calitate de persoană fizică, cât și în calitate de primar general, documentul purtând semnatura olografă a acestuia, distinct pentru ambele calități”.

”Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Nicușor Dan a infracțiunii de abuz în serviciu”, se arată în comunicatul ANI. Agenția a sesizat și Prefectura Municipiului București, precum și Curtea de Conturi pentru verificarea legalității achitării amenzii.

Editor: I.F.A.