You are currently viewing Recomandările ISU Dâmbovița, în contextul Codului Portocaliu instituit pentru zona montană

Recomandările ISU Dâmbovița, în contextul Codului Portocaliu instituit pentru zona montană

ANM a emis un Cod Portocaliu pentru fenomene meteo, în zona montană a județului Dâmbovița, valabil în intervalul 18 februarie, ora 08.00 – 19 februarie, ora 20.00. Sunt vizate intensificări ale vântului cu rafale de peste 100…120 km/h și viscol puternic.

În acest context, ISU Dâmbovița face o serie de recomandări, pentru evitarea evenimentelor nedorite:

❗Evitați să porniți la drum pe timp de viscol, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
❗Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
❗Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.
❗Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
❗Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Orice situație care poate pune în pericol viața unui cetățean trebuie anunțată în cel mai scurt timp la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Informat‌ii despre modul de comportare i‌n cazul producerii unor situat‌ii de urgent‌a‌ pot fi obt‌inute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU.

AUTOR: F.S.