You are currently viewing Vladimir Putin, discurs de aproape două ore în fața Parlamentului rus

Vladimir Putin, discurs de aproape două ore în fața Parlamentului rus

Președintele rus Vladimir Putin susține marți discursul său anual în fața parlamentului rus, primul său discurs despre „starea națiunii” de la începutul războiului din Ucraina.

Președintele rus a început discursul la ora României 11.05, iar cuvântarea a fost transmisă live pe internet și a durat aproximativ două ore.

Rusia a dorit să rezolve conflictul din Ucraina pe cale paşnică, dar ţările occidentale au pregătit un ‘scenariu diferit’ pe la spatele ei„, a declarat marţi preşedintele rus Vladimir Putin, în discursul său despre starea naţiunii, care intervine cu trei zile înaintea marcării unui an de la invazia pe care a declanşat-o împotriva Ucrainei la 24 februarie şi care intră în al doilea an, relatează Reuters şi AFP.

Noi am făcut tot posibilul pentru a rezolva această problemă pe cale paşnică, prin negocierea unei căi paşnice de ieşire din acest conflict dificil, dar pe la spatele nostru se pregătea un scenariu foarte diferit’‘, a declarat Putin în faţa camerelor reunite ale Adunării Federale (Duma de Stat, camera inferioară, şi Consiliul Federaţiei, camera superioară).

De asemenea, el a anunțat suspendarea participării la Tratatul pentru Reducerea Armelor Nucleare Strategice, dar fără a ieși din el.

Dacă Statele Unite va testa arme nucleare, atunci o vom face și noi”, a spus el, respingând însă posibilitatea ca Rusia să recurgă prima la un atac nuclear în orice eventualitate.
Rusia va răspunde oricăror provocări. Pentru că suntem cu toții o singură țară. Suntem un mare popor unit. Avem încredere în puterea noastră. Adevărul este de partea noastră. Mulțumesc!”, și-a încheiat președintele rus discursul, în aplauzele celor prezenți.

Editor: I.F.A.