You are currently viewing Victor Ponta merge în instanță pentru a-și redobândi titlul de Doctor, retras în 2016

Victor Ponta merge în instanță pentru a-și redobândi titlul de Doctor, retras în 2016

Victor Ponta, acuzat că și-a plagiat teza de doctorat, apelează la o cale extraordinară de atac pentru a-și recăpăta titlul de doctor care i-a fost retras în 2016 printr-o decizie a ministrului de atunci al Educației, Mircea Dumitru.

Cu două procese pierdute în care ceruse suspendarea, respectiv anularea ordinului, Victor Ponta merge din nou în instanță și invocă acum decizia pronunțată în 2022 de Curtea Constituțională conform căreia titlul de doctor poate fi anulat doar dacă „a intrat în circuitul civil și a produs efecte juridice” și doar de o instanță judecătorească.

În iulie 2020, Victor Ponta a pierdut definitiv la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) procesul cu Ministerul Educației prin care contestase ordinul emis de Mircea Dumitru în 2016 prin care i-a fost retras titlul de doctor pentru plagierea tezei de doctorat.

Profitând de o decizie a Curții Constituționale, fostul premier a formulat însă o cerere de revizuire a deciziei ICCJ, acțiunea fiind deschisă la finalul anului trecut la Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Conform portalului instanțelor, termenul de judecată este stabilit pentru 5 aprilie.

Editor: I.F.A.