You are currently viewing Aurelian Cotinescu: În Dâmbovița și în municipiul Târgoviște, cifrele bunăstării nu arată deloc bine, arată un dezastru

Aurelian Cotinescu: În Dâmbovița și în municipiul Târgoviște, cifrele bunăstării nu arată deloc bine, arată un dezastru

Orașul Târgoviște a pierdut o treime din locuitori, în ultimii 30 de ani, și 16%, în ultimii 10 ani. Un adevărat exod al populației, spune secretarul general al PNL Dâmbovița, Aurelian Cotinescu, care blamează administrația locală pentru acest fenomen, argumentând că oamenii pleacă după bunăstare și că, atât timp cât nu sunt generate locuri de muncă bine plătite, tinerii, forța de muncă bine pregătită, vor continua să migreze.

În Dâmbovița, din păcate, și în municipiul Târgoviște, cifrele bunăstării nu arată deloc bine. Și studiind puțin ceea ce a apărut acum din partea Institutului de Statistică observăm că județul Dâmbovița a pierdut 40.000 de locuitori, în ultimii 11 ani. Municipiul Târgoviște a pierdut dezastruoasa cifră de 13.000 de locuitori, am pierdut 16% din locuitorii orașului, în ultimii 10 ani. În 1989, aveam peste 100.000 de locuitori, acum am ajuns la 66.965 de locuitori. Am pierdut aproape o treime din populația orașului, în ultimii 30 de ani. Acest cifre arată un dezastru pentru că municipiul Târgoviște devine neimportant în ecuația generală a orașelor din sudul României, nu mai zic a orașelor din întreaga Românie. Devenim de fapt un mic orașel. Tinerii pleacă la studii în alte țări, sau în orașe mai dezvoltate și nu se mai întorc. Tinerii pleacă la muncă în străinătate sau în alte orașe, unde se plătesc salarii bune, și nu se mai întorc (…)  Oamenii pleacă după bunăstare (…) doar locurile de muncă îi pot ține pe oameni să rămână aici”, a declarat Cotinescu, în conferința de presă a PNL Dâmbovița, de astăzi.

AUTOR: F.S.