You are currently viewing APIA: Se depun cererile de plată pentru ajutorarea crescătorilor de animale. Vezi categoriile beneficiarilor!

APIA: Se depun cererile de plată pentru ajutorarea crescătorilor de animale. Vezi categoriile beneficiarilor!

COMUNICAT DE PRESĂ

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că, în perioada 27 februarie – 24 martie 2023, se depun Cereri de plată pentru intervenția DR-06- Bunăstarea animalelor Pachet a) — Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și Pachet b) — Plăți în favoarea bunăstării păsărilor din cadrul Planului Strategic PAC 2023—2027.

Sprijinul pentru bunăstarea animalelor reprezintă o plată compensatorie pentru pierderile de venit și costurile suplimentare suportate de fermieri și are forma unei plăți anuale fixe pe Unitate Vită Mare (UVM). Suma totală alocată pe întreaga perioadă de programare pentru această intervenție este de 736,25 milioane euro urmând să beneficieze de finanțare toți cei care îndeplinesc condițiile de eligibilitate.

Solicitanții intervenției DR-06 — Bunăstarea animalelor, Pachet a) — Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și Pachet b) — Plăți în favoarea bunăstării păsărilor pot depune cererile la Centrul APIA pe a cărui rază teritorială se află sediul social al acestora sau pe raza teritorială a judeţului unde are capacitatea de producţie cea mai mare, în cazul în care are mai multe exploatații.

Completarea și depunerea cererii se face exclusiv electronic, de către beneficiar, prin accesarea site-ului www.apia.org.ro – secțiunea DR 06 – Bunăstarea animalelor.

In judetul Dambovita au fost identificati 3 potentiali beneficiari pentru Pachet a) — Plăți în favoarea bunăstării porcinelor si 5 potentiali beneficiari pentru Pachet b) — Plăți în favoarea bunăstării păsărilor.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură