You are currently viewing Teste HPV și Papanicolau gratuite, la Spitalul Găești

Teste HPV și Papanicolau gratuite, la Spitalul Găești

Anunt important pentru femeile din zona Găești. Acestea se pot înscrie, în cadrul programului „Screening pentru Cancerul de Col Uterin”, pentru analize gratuite, care să depisteze una dintre afecțiunile grave cu cea mai mare încidență, în rândul româncelor. Este vorba despre cancerul de col uterin, care poate fi prevenit, sau depistat la timp, printr-o testare simplă, nedureroasă.

Recoltările se fac la Spitalul Orășenesc Găești, miercurea, între orele 10.00 și 12.00, unde femeile trebuie să se prezinte cu o copie după buletin, iar programările se pot face la numărul 0759 022 292, după cum precizează managerul unității medicale, Laurențiu Belușică.

Proiectul SCCUT oferă acces gratuit la teste ginecologice (Babeș-Papanicolau și HPV) femeilor cu vârsta între 24-64 ani din Regiunea Sud Muntenia. Campania de informare este derulata in cadrul proiectului cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, derulat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu INSMC – Spitalul Clinic Polizu, în parteneriat cu Fundatia Renasterea, Centrul FILIA şi Sastipen – Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate.

AUTOR: F.S.