You are currently viewing Ambasadorul Marii Britanii, în vizită, la Răcari

Ambasadorul Marii Britanii, în vizită, la Răcari

Ambasadorul Marii Britanii, Andrew James Noble, a fecetuat, ieri, o vizită, în orașul Răcari. Alături de Excelența Sa, s-au aflat în județul Dâmbovița Chris Barton, Comisarul Guvernului britanic pentru Comerţ în Europa, Raluca Constantinescu, directorul pentru comerţ şi investiţii în cadrul Ambasadei britanice și Luiza Crăciun, directorul adjunct pentru comerţ şi investiţii. Aceștia au vizitat șantierul unde se implementează două proiecte extrem de importante pentru comunitate, care vor genera aproximativ 350 de locuri de muncă, venituri la bugetul local, energie pentru sistemul energetic naţional, dar și legume pentru piața Capitalei.

„Împreună cu reprezentanţii Energy Innovative Solutions, capital românesc şi britanic, am vizitat şantierul unde se implementează două proiecte a câte 20 MW fiecare în parte, care o să lucreze în primă fază pentru sistemul energetic naţional cu scopul echilibrării acestuia şi de a suplini lipsa de energie din sistem.
În faza a doua de dezvoltare se vor construi 30 ha de sere care vor produce legume pentru piaţa capitalei. În această fază vom capta căldura şi CO2 de la motoare, vor fi folosite în sere şi vom elibera O2 în atmosferă.
Estimăm crearea de aproximativ 350 de locuri de muncă şi venituri la bugetul local.
Proiectele vor fi gata în 2023 iulie prima etapă de 20 MW, ianuarie 2024 a doua etapă şi în 2025, construirea serelor.
Investiţia totală în cei 40 de MW este de aproximativ 27 de milioane de euro, iar în sere aproximativ 65 de milioane euro”, precizează primarul orașului Răcari, Marius Caravețeanu.

AUTOR: F.S.