You are currently viewing Carmen Holban: sărăcia energetică afectează în special mamele și femeile singure

Carmen Holban: sărăcia energetică afectează în special mamele și femeile singure

Deputatul dâmbovițean, Carmen Holban, a participat, ieri, la Bruxelles, la reuninea Comisiei interparlamentare pe tema „Aspecte de gen ale sărăciei energetice”. Cu acest prilej, s-au purtat discuții cu reprezentanții guvernamentali ai țărilor UE, despre identificarea de soluții în cazul unei probleme care, în Europa anului 2023, nu ar trebui să existe, sărăcia energetică, situație care afectează în special mamele și femeile singure, după cum atrage atenția politicianul dâmbovițean.

Sunt aspecte ce pot fi urgentate la nivelul fiecărui parlament național, fapt pentru care, ieri, au fost făcute mai multe recomandări de către specialiști și experți ai Comisiei Europene. Printre acestea se numără cooptarea organizațiilor feministe în elaborarea politicilor publice care trebuie să protejeze mamele și femeile singure, dar și asigurarea de energie la prețuri accesibile pentru toate categoriile sociale vulnerabile.
M-am bucurat să constat că o parte a măsurilor adoptate în România în ultima perioadă răspund celor care au nevoie de sprijin din partea statului în problema energiei și a prețului acesteia. Evoluția contextului internațional și războiul de la granița României vor avea în continuare efecte asupra economiilor naționale, fapt pentru care este nevoie de consens și un plan comun pentru protejarea categoriilor defavorizate”, subliniază Carmen Holban.

AUTOR: F.S.