You are currently viewing Noua ambasadoare a SUA în România a vizitat bazele militare Deveselu și Mihail Kogălniceanu

Noua ambasadoare a SUA în România a vizitat bazele militare Deveselu și Mihail Kogălniceanu

Kathleen Kavalec, Ambasador al SUA în România, a vizitat luni, 27 februarie, Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Alături de aceasta, la vizită au participat Angel Tîlvăr, Ministrul Apărării, şi generalul Daniel Petrescu, Şeful Statului Major al Apărării, anunță Ambasada SUA la București. Vizita a inclus întâlniri cu unităţile militare românești şi ale Alianţei, inclusiv cu Divizia 101 Aeropurtată a SUA, un detaşament al Forţelor Aeriene italiene şi o echipă de legătură a Forţelor Terestre franceze.

Marți, 28 februarie, la Baza Militară 99 Deveselu, ambasadoarea Kavalec a participat la ceremonia de schimbare a comandantului Navy Support Facility (NSF) Deveselu, căpitanul Tonrey Ford care a fost înlocuit de căpitan Elizabeth Clifton, prima femeie comandant al acestei unități.

În cursul vizitelor sale, ambasadoarea a lăudat cooperarea puternică SUA-România în domeniul securităţii şi a evidenţiat angajamentul forţelor americane dislocate în România de a consolida securitatea flancului estic al NATO, precum şi unitatea şi solidaritatea NATO în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, mai transmite Ambasada SUA. Ea a salutat numirea căpitanului Elizabeth Clifton, care s-a angajat să continue să dezvolte deja strânsa cooperare existentă la NSF Deveselu.

România constituie un model pentru alte state membre NATO în ceea ce priveşte bugetul alocat pentru apărare (angajamentul de 2,5% din PIB), găzduirea forţelor NATO multinaţionale şi contribuţiile îndelungate la misiunile şi operaţiunile NATO din întreaga lume. În calitate de parteneri care au un Parteneriat Strategic şi de Aliaţi, România şi Statele Unite împărtăşesc un angajament comun faţă de securitatea şi prosperitatea continuă a României”, a declarat ambasadoarea.

Editor: I.F.A.