You are currently viewing 76 de familii dâmbovițene, aflate în situații de necesitate, vor primi ajutoare de urgență

76 de familii dâmbovițene, aflate în situații de necesitate, vor primi ajutoare de urgență

Instituția Prefectului Dâmbovița anunță alocarea a 238.600 lei, pentru 76 de familii dâmbovițene, aflate în situații de necesitate. Potrivit unui comunicat remis la redacție, de ajutoarele de urgență vor beneficia locuitori din: Municipiul Târgoviște, Bărbulețu, Cândești, Cojasca, Comișani, Conțești,Costeștii din Vale, Crîngurile, I.L. Caragiale, Dărmănești, Dragomirești, Găești, Glodeni, Gura Ocniței, Hulubești, Iedera, Lungulețu, Mănești, Moroeni, Niculești, Petrești, Pietrari, Pucioasa, Pucheni, Raciu, Răzvad, Râu Alb, Runcu, Șotânga, Valea Lungă, Voinești și Vulcana Pandele.

Fondurile necesare pentru plata ajutorului de urgență acordat de Guvern se asigură de la bugetul de stat prin Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Cea mai mică sumă acordată a fost 1000 de lei, iar cea mai mare a fost de 10.000 de lei. Din total, 62 de ajutoare au fost acordate pentru probleme grave de sănătate, iar 14 pentru evitarea riscului de excluziune socială.

Toate aceste ajutoare sunt adevărate „centuri de siguranță” pentru persoane aflate în situații foarte dificile. Ca societate avem obligația să fim solidari cu persoanele care trec prin situații delicate. Un ajutor oferit la timpul lui este garanția că acea persoană va reuși să depășească acea situație de cumpănă și că se va reîntoarce în comunitate mai sănătoasă și nu se va simți exclusă. Fiecare persoană trebuie tratată cu demnitate și umanitate. Suntem aproape de oameni prin toate acțiunile noastre. Nimeni nu va fi lăsat în urmă!”, precizează prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia.

Se acordă ajutoare de urgență familiilor sau persoanelor care se află în situații de necesitate cauzate de calamități naturale, incendii, accidente, epidemii, precum și pentru alte situații deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la apariția sau sporirea riscului de excluziune socială.

AUTOR: F.S.