You are currently viewing Ambasadorul Bulgariei în România, prezent, ieri, la Târgoviște

Ambasadorul Bulgariei în România, prezent, ieri, la Târgoviște

Pentru prima dată Sărbătoarea care animă străzile din cartierul Matei Voievod, din Târgoviște, la început de primăvară, a avut ca invitat un ambasador. Ieri, la „Paștele Cailor”, alături de reprezentanții primăriei Târgoviște, a fost prezent Excelența Sa Radko Vlaikov, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Bulgaria în România.

Cu acest prilej, ambasadorul a precizat că Tudorița, sărbătoarea care confințește legătura dintre sârbi și caii, care le sunt alături la muncile agricole, este una dintre zilele care ilustrează cel mai bine legătura bulgarilor stabiliți în România, cu aceste ținuturi, îmbogățind tradițiile locale.

„Ieri, în cartierul Matei Voievod (Sârbi), eveniment unic în România al comunității bulgare din Târgoviște.
„Tudorița” sau „Paștele Cailor”, a reprezentat din nou o adevărată sărbătoare a portului tradițional, o celebrare a venirii primăverii și a începutului muncilor agricole, dar și un moment de unire spirituală a întregii comunități.
Cu același prilej, am.avut onoarea de a-l avea oaspete la Primăria Târgoviște pe Excelența Sa Radko Vlaikov, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Bulgaria în România”, precizează primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Excelența Sa a făcut un popas și la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște, unde a avut o întâlnire cu managerul instituiei culturale.

„Un moment cu o importanță deosebită a avut loc astăzi, la Teatrul Tony Bulandra Târgovişte.
Excelența sa, Ambasadorul Republicii Bulgaria, Radko Vlaykov – Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar şi Mc Ranin, Managerul Teatrului Tony Bulandra – Târgovişte şi, totodată, Directorul General BABEL FAST, şi-au dat mâna spre consolidarea relațiilor culturale româno-bulgare.”

 

AUTOR: F.S.

Foto: Facebook – Cristian Stan, Teatrul Tony Bulandra, Bulgarian News Agency