You are currently viewing Nicio unitate de învățământ târgovișteană nu este încadrată în clasa I de risc seismic

Nicio unitate de învățământ târgovișteană nu este încadrată în clasa I de risc seismic

Primarul municipiului Târgoviște a anunțat, astăzi, că administrația locală târgovișteană a reușit atragerea unei sume de 28.395.000 lei, în vederea consolidării corpului principal al Liceului Tehnologic „Voievodul Mircea” din Târgoviște. Cu acest prilej, edilul a subliniat faptul că nicio clădire utilizată în procesul de învățământ, în orașul nostru, nu este încadrată în clasa I de risc seismic.

Am primit rezultatul pozitiv al evaluării administrative a cererii de finanțare depuse de către Primăria Târgoviște în cadrul PROGRAMULUI NAȚIONAL DE CONSOLIDARE A CLĂDIRILOR CU RISC SEISMIC RIDICAT.

Astfel, unitatea de învățământ amintită va face obiectul unui proiect în valoare de 28.395.000 lei, în cadrul căruia vor fi realizate intervenții complexe, începând cu structura de rezistență și continuând cu toate tipurile de lucrări pentru consolidare seismică, dar și de refacere a finisajelor.

De remarcat că la nivelul unităților de învățământ târgoviștene nu există imobile utilizate în procesul didactic și încadrate in clasa de risc seismic I, deci susceptibile de prăbușire, totală sau parțială, în caz de cutremur major”, precizează Cristian Stan.

AUTOR: F.S.