You are currently viewing Primar Târgoviște: crește numărul de utilizatori ai transportului în comun târgoviștean

Primar Târgoviște: crește numărul de utilizatori ai transportului în comun târgoviștean

Investițiile substanțiale în transportul public local târgoviștean încep să își arate roadele. Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, spune că, încurajați de condițiile bune în care se circulă, dar și de prețul rezonabil al prețului biletelor, tot mai mulți cetățeni folosesc transportul în comun din oraș.

„Numai într-un singur an și pe un singur traseu (5), numărul lunar de călători a crescut cu 17.906 utilizatori, respectiv de la 41318, în luna februarie 2022, la 59224, în luna februarie 2023!
Continuăm analiza la nivelul întregului oraș!

Reamintim faptul că transportul local târgoviștean a cunoscut investiții fără precedent în ultimii 2 ani, iar intervențiile continuă.

În afara proiectului de construire a 3 autogări, de modernizare a stațiilor de călători și a coridoarelor de transport, au fost achiziționate nu mai puțin de 40 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, iar prin proiectul intitulat „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa I”, se va realiza extinderea transportului public cu autobuze noi, moderne, la întreaga zonă funcțională a municipiului Târgoviște (25 de unități administrativ teritoriale).

Investiția, depusă în cadrul parteneriatului Primăria Târgoviște – Primăria Șotânga, constă în achiziția a:

✅- 21 autobuze electrice de capacitate mare (12 m) dotate;

✅- 21 stații de încărcare lentă pentru autobuze electrice – la autobază;

✅- 7 stații de încărcare rapidă pentru autobuze electrice – pe traseu;

Valoarea investiției este de 68,075,969.07 lei, TVA inclus, este finanțată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 – Fondul Local și a fost deja aprobată”, precizează edilul târgoviștean.

May be an image of 1 person

AUTOR: F.S.