Răzvan Vișan este un tânăr profesor de geografie, din județul Dâmbovița, care vrea să fie unul dintre pilonii de la care să plece schimbarea. Dascălul a pus bazele unui proiect interactiv „Citește și dăruiește”, organizat sub forma unor sesiuni de întrebări și răspunsuri, momente distractive și premii. Beneficiari au fost elevii care s-au arătat a fi foarte curioși și dornici să se hrănească cu informații pe care le pot însuși dincolo de băncile școlii. Proiectul desfășurat sub atenta organizare a profesorului de geografie, s-a desfășurat în 10 locații, în două municipii de județ, orașe si comune. A fost primul proiect educațional care a reușit să umple o Sală Filarmonică (Pitești), iar, aseară, Biblioteca Naționala a României.
„AM FĂCUT ISTORIE!
Rețineți aceste cuvinte!
Astăzi a avut loc Ediția cu numărul XII – Citeste și Dăruiește, organizată la Biblioteca Naționala a României – București.
După Pitești, am reusit sa umplem o noua sală cu elevi, adulți si alti specialiști din diferite domenii, despre care vom vorbi imediat, fix in inima culturii românești, la Biblioteca Naționala a României – Sala Mircea Eliade. Să vezi o sala plină cu elevi, peste capacitate, care au venit din dorința de a participa la o altfel de școala este absolut minunat.
Dacă am avut un vis, a fost acela de a schimba educația cumva. Am reușit, iar efectele s-au văzut si se vor vedea in continuare.
Astăzi am reusit sa adunăm oameni de valoare, care au de transmis mesaje importante pentru generațiile actuale (…)
Peste 40 de cărți, 120 de diplome și informații esențiale au fost transmise prin conferințe live și sesiune de întrebări și răspunsuri.
Mulțumim Liceului Teoretic Atlas pentru susținere, pentru organizare și pentru cărțile oferite. Mulțumim inspectoratului școlar Dambovita pentru susținere, doamnei inspector școlar general, Ileana Nicolaescu (…) Rețineți încă o dată că suntem singurii dâmbovițeni care au umplut doua sali intregi in doua municipii: Targoviste și Pitești, precum si o sala de prestigiu din capitala București, la evenimente strict educaționale, in care elevii și oamenii au venit de plăcere”, precizează tânărul dascăl dâmbovițean.
AUTOR: F.S.